Днес Германия избира наследника на Ангела Меркел. Трима са водещите кандидати за

...
Днес Германия избира наследника на Ангела Меркел. Трима са водещите кандидати за
Коментари Харесай

Днес Германия избира наследникът на Меркел

Днес Германия избира наследника на Ангела Меркел. Трима са водещите претенденти за канцлер за Германия - Армин Лашет от ХДС, Олаф Шолц от СПД и Аналена Бербок от Зелените.

На днешните избори за Бундестаг имат право на глас 60 млн. германци. Социолозите обаче показват, че почти 1/3 от тях нямат визия за кого ще дадат звоя глас, а това от своя страна прави всевъзможни прогнози непредвидими.

Според Йоханес Грьобел, анализатор в Центъра за европейски политики, двете огромни политически празненство - Християндемократическият съюз и Социалдемократическата партия - губят от поддръжката, която имаха в предишното и съвсем несъмнено, че ще бъдат нужни повече от две партии, с цел да се сформира управническа коалиция. " Коалиционните диалози ще бъдат комплицирани и евентуално ще отнеме известно време. Все още е безусловно невероятно да се планува какво може да стане. Възможни са няколко обединения, няколко партии са с близки резултати и прогнозите са доста сложни ", добави той.

" За първи път мисля, че ще станем очевидци и на трипартийна коалиция. Проучванията към този момент демонстрират, че или Лашет, или Шолц имат шансове за канцлерския пост, а Зелените ще се чака да играят роля в идната коалиция, същото важи и за либералите от Свободната демократическа партия ", добави Рафаел Лос, анализатор в Европейския център за външна политика.

Освен Бундестаг в Германия се избира и парламент в североизточната провинция Мекленбург - Предна Померания, както и нов кмет на столицата Берлин. Парламентарният избор се обрисува като доста оспорван, тъй като разликата сред двете съществени партии е в границите на статистическата неточност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР